Tlf. 7020 9093 | Åbent mandag-fredag kl. 10:00-13:00 og 18:00-21:00
Tlf. 7020 9093 | Åbent mandag-fredag kl. 10:00-13:00 og 18:00-21:00

Hvordan kan Al-Anon hjælpe mig?

 

Mange mennesker kommer gennem vores døre for at få hjælp til at klare en problemdrikker. De inkluderer nære og fjerne familie, venner og kolleger. Uanset hvilket forhold de og drinkeren deler (eller en gang har delt), selvom alkoholikerne siden har stoppet med at drikke, forladt familien eller døde, hilses de velkommen med åbne arme. Fordi alkoholisme påvirker hele familien, kan næsten enhver søge trøst inden for et Al-Anon møderne.

Anonyme alkoholikere findes for alkoholiker, når de er klar til at søge hjælp. At støtte den nærmeste familie. At deling af et hjem med en problemdrikker påvirker alle på en anden måde. Ofte kan det være vanskeligt at få problemer derhjemme eller endda fokusere på dine egne følelser, når der foregår så meget.

Al-Anon-møder er et sikkert sted, hvor du som søn, datter, kone, mand, partner, mor eller far til en drikker kan komme sammen og tale om dine egne bekymringer og følelser. Hvis du ikke føler dig i stand til eller er villig til at tale, er det også i orden. Uanset hvad din historie eller baggrund er, vil du ikke blive dømt eller få dig til at føle dig uvelkomne af medmedlemmer. Fjern familie, venner og kolleger er velkommen.

Som en familiesygdom….. virkningerne af alkoholisme ud over den nærmeste familie. Bedsteforældre, tanter, onkler og fætre kan også være bekymrede for, hvad der sker. Venner kan blive dybt påvirket af en alkoholisters opførsel. Når alt kommer til alt vil de have delt erfaringer med dem – positive og negative – og kan have været bragt til deres selvtillid. Alkoholikerens venner kan blive udfordret af mange modstridende følelser. Skyld for ikke at være i stand til at hjælpe (eller for at hjælpe for meget), en følelse af ansvar for deres velfærd, en dyb omhu for deres velbefindende og vrede over tidligere opførsel.

Deling af en fælles bånd Al-Anons fællesskab af medlemmer inkluderer mennesker med mange forskellige baggrunde, der hver deler deres oplevelser af alkoholisme i familien, taler om udfordringer og støtter hinanden i at ændre deres liv til det bedre. Hvis du føler, at dit liv er eller er blevet påvirket af en andens drikkeri, er Al-Anon noget for dig.

Vi anbefaler kraftigt, at du deltager i et Al-Anon-møde og finder ud af, hvordan vi kan hjælpe.